Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Water 3569659_1280.jpg
Foto: Pixabay.com
18. marca 2019 9:40 Veda a výskum od vŠkolstveSITA

Marcová Vedecká cukráreň bude patriť životnému prostrediu

Prednášateľom bude slovensko-rakúsky zoológ, biológ, spisovateľ a ochranca prírody Robert Hofrichter, ktorý vykresľuje jasný obraz toho, čo sa s našou prírodou a oceánmi deje

V marcovej Vedeckej cukrárni, 19. marca o 09:00 v Centre vedecko-technických informácií SR (CVTI), sa bude diskutovať na tému Veľryba plná plastu: Prečo záleží na tom, ako zaobchádzame so životným prostredím?

Plasty zabíjajú morské živočíchy

Prednášateľom bude slovensko-rakúsky zoológ, biológ, spisovateľ a ochranca prírody Robert Hofrichter, ktorý vykresľuje jasný obraz toho, čo sa s našou prírodou a oceánmi deje. „Ľudí je na našej planéte stále viac a produkujú čoraz viac odpadu. V moriach pláva množstvo plastov, ktoré priamo aj nepriamo zabíjajú morské živočíchy. Jedovaté látky, ktoré človek vypúšťa do prírody, sa dostávajú do morí, a tým sa všetko vracia späť na naše taniere. Ekologická situácia oceánov a morí na celom svete sa neustále zhoršuje. Má vôbec zmysel sa týmito problémami zaoberať? Dokáže človek zastaviť tento vývoj?,“ píše sa v anotácii prednášky.

Diskutuje sa v uvoľnenej atmosfére

Vedecká cukráreň je pravidelné stretnutie študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu.

Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike. Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji či koláčoch, svoje zohráva aj mimoškolské prostredie.

Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút – 45 minút vystúpenie vedca a 45 minút diskusia.

Témy

Odporúčané články

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame