Žiaci sa opäť učia o význame potravín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Pixabay.com

Cieľom projektu je okrem iného vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu

Žiaci sa opäť učia o význame potravín vďaka Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komore, ktorá spustila 6. ročník týždňa Hovorme o jedle. Žiaci základných škôl budú počas tohto týždňa na vyučovaní hovoriť, kresliť, písať a fotiť na tému jedlo, výživa a význam potravín.

Mlieko a mliečne výrobky

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa komory Jana Holéciová, oficiálne otvorenie týždňa Hovorme o jedle bolo v Základnej škole na Vazovovej ulici v Bratislave. Predseda Únie potravinárov Slovenska a zároveň prezident Slovenského mliekarenského zväzu Stanislav Voskár odovzdal tamojším prvákom mliečne výrobky ako pozornosť od slovenských mliekarov. Práve téma mlieko a mliečne výrobky je jednou z vyhlásených denných tém, na ktoré budú počas pracovného týždňa žiaci základných škôl vypracovávať rôzne projekty.

„Stále máme veľké rezervy v oblasti vzdelávania našich spotrebiteľov všetkých vekových kategórií v rámci výživy a významu potravín vyrobených na Slovensku. Aj preto pokračujeme s projektom Hovorme o jedle a už šiesty rok v spolupráci s učiteľmi základných škôl vychovávame najmladšiu generáciu spotrebiteľov. Počas trvania projektu sa o potravinách učili už desiatky tisíc žiakov,“ povedal Voskár.

Cieľom projektu je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia, regionálny rozvoj a zamestnanosť. Tento rok sa do projektu zapojilo 452 základných škôl z celého Slovenska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia